Sluimerende brand onder open haard. Het jonge gezin heeft veel geluk gehad.

BRON

DE BILT – Brand onder de openhaard. Het overkwam de bewoner van een huis maandagochtend vroeg aan de Kerklaan in De Bilt. De brandweer had drie uur nodig om de brandhaard te bestrijden.

Het jonge gezin, woonachtig in het pand, heeft veel geluk gehad. De hele nacht heeft het vuur onder de openhaard gebrand. De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan door een lek in de openhaard. Daardoor zijn door een vonk de houten vloerbalken in de kruipruimte gaan smeulen. De half jaar oude haard was zo goed geïsoleerd dat wegens zuurstofgebrek geen uitslaande brand is ontstaan. De bewoners werden maandagochtend vroeg gealameerd toen rook onder de parketvloer vandaan kwam. Toen de brandweer de vloer en de schoorsteen bij de openhaard openmaakte, sloegen de vlammen eruit.

De bewoners van het pand hadden de avond ervoor hun open haard gestookt. De hevig geschrokken eigenaar: ,,We roken brandlucht en zijn de hele tijd op zoek geweest naar de oorzaak. De volgende ochtend zagen we een kringetje rook onder de vloer bij de openhaard omhoog komen.’’ De bewoners kunnen in hun woning blijven.

Plaats een reactie