OPNIEUW SCHOORSTEENBRAND OP HEIDEWEG SOEST

Bron

Geloei in en vlammen uit de schoorsteen waren voor bewoners van een vrijstaande woning aan de Heideweg in Soest zondagavond reden om de brandweer te waarschuwen. In afwachting van de komst van twee bluswagens en de hoogwerker haalden de bewoners de open haard leeg. De brandweer hoefde uiteindelijk geen extra maatregelen te nemen. De hoogwerker werd wel ingezet, maar bij controle met de warmtebeeldcamera bleek dat er geen gevaar meer was.

SOEST-Heideweg-22-mei-2016-010.jpg

Het was overigens de tweede keer in korte tijd dat de brandweer naar hetzelfde adres moest. Ook eerder was er sprake van een schoorsteenbrand.

Gedurende de afhandeling van het incident was een deel van de Heideweg afgesloten voor het doorgaande verkeer.

3 Reacties op “OPNIEUW SCHOORSTEENBRAND OP HEIDEWEG SOEST

 1. antirook 28 mei 2016 om 23:53

  Komen die mensen gratis langs of moeten ze ook een boete betalen? Ik vind het redelijk dat onnodige schoorsteenbranden betaald moeten worden aan de brandweer. Als er sprake is van een schoorsteenbrand vind ik het redelijk dat je een stookverbod krijgt voor een jaar.

 2. Jos Merks 29 mei 2016 om 00:01

  Je zal er maar naast wonen. Word je elke dag vergast op die verschrikkelijke stank van zo’n open haard en al die heerlijk giftige stoffen die in de houtrook zitten en waar je kanker van kan krijgen, loop je ook nog eens het risico dat je huis in de fik gaat.
  Het zou niet de eerste keer zijn, dat een schoorsteenbrand er voor zorgt dat uiteindelijk het hele huis in de fik gaat met het nodige risico voor de buren, dat hun huis lekker meefikt.
  Je snapt niet dat de brandweer er geen rekening voor stuurt. Dit zijn toch typisch branden van eigen schuld dikke bult.

  Wedden dat die mensen gewoon de kachel weer aansteken zo van: “op naar de volgende brand”. Laat de buren maar stikken. De brandweer lost het wel weer op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: