Stookverbod gemeente Soest in drie weken

downloadsOverlast door stank en houtrook in een appartementencomplex door een aangrenzende winkel die zelfgemaakte houten tuinmeubelen verkoopt en een houtkachel stookt. 
Na een klacht bij de Light_blue2gemeente treedt deze snel, competent en zorgvuldig op. Meerdere bezoeken, zowel in de woningen als ook in de winkel, inschakeling van het regionale servicebureau milieu en een waarschuwende brief van de gemeente aan de houtstoker met verwijzing naar de artikelen artikel 2.1 lid 2 onder g van het Activiteitenbesluit  milieubeheer en hoofdstuk 7 artikel 7.22. van het Bouwbesluit 2012 hebben bewerkt dat de stoker opgehouden is. Dit alles binnen drie weken!!!

gemeente <klik hier> soest 
Brief van de gemeente Soest over verbod op gebruik houtkachel.

Maar dit gaat over een winkel, die wordt aangemerkt als bedrijf. Als particulier kan je alles doen en wordt artikel 7.22 steeds omzeild.
Dit geval toont aan dat de regels voor bedrijven uitstekend zijn, doch als het om luchtvervuiling door particulieren gaat regels opeens niet worden toegepast of niet afdoende zijn.
siteBg

2 Reacties op “Stookverbod gemeente Soest in drie weken

 1. Jos Merks 28 maart 2014 om 23:04

  Chapeau voor de Gemeente Soest. Ook al is het een bedrijf waar het probleem zich voordoet. Men neemt een snelle actie, zonder eerst herhaaldelijk te proberen de klager duidelijk te maken, dat er toch eigenlijk niets aan de hand is.
  Dat lijkt voorbehouden voor particulieren. Het lijkt en blijkt immers zo, dat bedrijven zich netjes aan de regels moeten houden en geen overlast mogen veroorzaken, terwijl particulieren alles dat maar brandbaar is in houtkachel, open haard of vuurkorf in de hens kunnen steken.
  Niemand die er iets tegen doet. De buren zijn de klos. Die zitten in de stank en krijgen een overdosis aan luchtverontreiniging over zich heen, waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5.

  En de Gemeenten? Die doen meestal niets anders dan de andere kant op kijken. Uitzonderingen daargelaten.
  En maar klagen over luchtvervuiling. Vandaag in het AD: Lucht blijft vies in 2015. Gisteren op de NOS: Milieueffecten autoplannen gering.
  Aangezien het stoken van hout in open haarden en houtkachels meer fijnstof voortbrengt dan het verkeer, is het antwoord toch simpel. Doof die houtkachels en het probleem is opgelost.

 2. Phlo 30 maart 2014 om 12:16

  Blij, dat in Nederland tóch een paar gemeenten zijn, die optreden tegen overlast van houtrook! Wie volgt????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: