Asbest is pas gevaarlijk als je langdurig er mee in aanraking komt. Net als HOUTROOK

Boswachters constateren dat diefstal van houtsnippers in de Flevolandse bossen toeneemt. Ze komen steeds vaker mensen tegen die hun auto ermee volladen. BRON Omroep Flevoland

De afgelopen winter zijn de Flevolandse bossen uitgedund (nou zeg maar weggekapt, want SSB heeft geld nodig voor het brandhout) en de takken versnipperd. De houtstukjes liggen vaak op een berg langs bospaden en wegen om verkocht te worden. De snippers worden gebruikt als brandstof in bio-massacentrales voor het opwekken van groene stroom. 

snippersVolgens Staatsbosbeheer is het meenemen van de houtsnippers verboden en zullen de boswachters boetes uitdelen als ze mensen betrappen. 

 ALHOEWEL HET BEWIJS AL LANG GEGEVEN IS, ZET BE GREEN U OP VEKEERDE BEEN

De Cartoon van de website laat al het tegendeel zien  dat er toch CO2 vrij komt. Als we dat allemaal zouden doen krijgen we een CO2 explosie. Bossen worden in Bulgarije en Roemenië gekapt voor brandhout. En de Grieken die kunnen er ook wat van.

(ZIE: De groene Leugen)

BeGreen strip (zakelijk)

De kettingzaag, de versnipperraar, de graafmachine die de snippers verplaatst, de vrachtwagen die de snippers vervoerd….kortom NOOIT CO2 NEUTRAAL!!!

Houtverbranding is ongezond zoals we wel inmiddels weten.

Toch wordt het groen genoemd.

Er wordt ook CO2* uitgestoten, maar fijnstof en andere schadelijke stoffen daar praten we niet over.

*Men vergeet dat de bomen worden omgezaagd, versnipperd, verplaats, weer opgehaald met vrachtwagens enz. Kortom er komt nog heel wat CO2 vrij door neven effecten.  Het is ook een probleem dat al het hout niet zo snel vervangen kan worden, gezien de schaal waarop hout nu gebruikt wordt. Daardoor verdwijnen bossen met alle klimatologische gevolgen van dien.   Er komen ook andere broeikasgassen vrij bij de verbranding van hout.
Wanneer een boom omvalt en wegrot in het bos, zal het zelden zo zijn dat de boom geheel verdwijnt door het rotten.
Al snel groeit er weer iets op het dode hout, wat dan ook het CO2 weer vastlegt.  

Als asbest goed zou branden ” was de stroom dan ook groen……..”

Nee, want asbest (net als houtrook) weten we ook dat het schadelijk KAN zijn voor de gezondheid, maar daar breekt altijd de paniek uit mannen met witte pakkenwit_pak, flatgebouwen ontruimd noem maar op.
Niet iedereen wordt ziek van asbest, anders waren we er allemaal niet meer geweest.
Weet u nog wel : Remblokjes, ringen voor kachelramen, daken, kachelpijpen, overal zat asbest in……………..
Asbest is pas gevaarlijk als je langdurig er mee in aanraking komt. Net als HOUTROOK dus!!!!!!

Gezondheidsrisico’s van asbest

 

Er bestaat nauwelijks een gezondheidsrisico als je eenmalig met asbestvezels in aanraking komt. Maar bij langdurige blootstelling is asbest wel erg gevaarlijk, ongeacht de soort asbest waar het om gaat. Daarom gebruiken mensen die beroepsmatig vaak met asbest te maken hebben, zoals inventariseerders of verwijderaars, altijd beschermende kleding, de zogenoemde maanpakken.

 

Houtrook maakt meer kapot dan je lief is, want mensen worden ziek en er valen vele doden…………………..

 

 

Plaats een reactie