Hagenaars moeten minder gaan barbecueën en het liefst geen houtkachels meer stoken.

Wethouder Tom de Bruijn: Hagenaars moeten minder gaan barbecueën. BRON

bbq

DEN HAAG – Hagenaars moeten minder gaan barbecueën en het liefst geen houtkachels meer stoken. Dat moet ertoe leiden dat de luchtverontreiniging in de stad afneemt, schrijft de Haagse wethouder Tom de Bruijn (D66, milieu) aan de gemeenteraad.

Ervoor zorgen dat Hagenaars minder gaan barbecueën en de houtkachel opporren, zijn enkele maatregelen waarmee de gemeente in de toekomst de luchtvervuiling in de stad nog verder wil terugdringen.

Uit het actieplan Luchtkwaliteit dat wethouder De Bruijn maandag aan de gemeenteraad heeft gestuurd blijkt dat Den Haag nog dit jaar voldoet aan de Europese normen voor fijnstof en stikstofdioxide. Maar het moet nog beter, vindt hij.

‘Schone lucht maakt de stad prettiger’

140116_fullimage_2014_tp_DeBruijn

Wethouder met hersens.

Daarom trekt De Bruijn zes miljoen euro uit om de lucht nog schoner te krijgen. ‘Schone lucht maakt de stad prettiger om te wonen, te werken, te wandelen, te fietsen en buiten te spelen’, schrijft hij in de nota.

Afgelopen voorjaar was er een stadsgesprek met betrokkenen. Op basis daarvan heeft de wethouder gekozen voor een aantal maatregelen:

– Er komt een nieuwe sloopregeling om meer vieze auto’s van de weg te krijgen
– De gemeente wil afspraken maken met de transportsector over het gebruik van schonere voertuigen bij de stadsdistributie. Nieuwe bussen in de stad moeten ook schoner zijn.
– Den Haag gaat het elektrisch vervoer stimuleren en richt zich daarbij op taxi’s, grotere werkgevers, koeriers en pizzabezorgers.

bbq perfect

BBQ ZONDER ROOK DAT KAN ZEKER EN IS VEEL GEZONDER DARMKANKER KOMT NIET VOOR NIETS MEER VOOR DOOR AL HET VERKOOLD VLEES

‘De bijdrage van houtstook en barbecueën aan de luchtverontreiniging neemt de komende jaren eerder toe dan af en wordt relatief steeds belangrijker’, aldus de wethouder. Daarom komt er een voorlichtingscampagne om houtstook te voorkomen of schoner te maken.

– Er wordt een aantal maatregelen genomen om de gezondheid van kwetsbare groepen te verbeteren. Ongeveer tachtig scholen of bejaardenhuizen bij drukke wegen krijgen advies op maat om de blootstelling aan luchtvervuiling te verminderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanbrengen van extra luchtfilters of de verplaatsing van een ventilatiesysteem.

Read more at http://www.omroepwest.nl/nieuws/22-06-2015/wethouder-tom-de-bruijn-hagenaars-moeten-minder-gaan-barbecue%C3%ABn#MgEsiGW4vt3omUJt.99

3 Reacties op “Hagenaars moeten minder gaan barbecueën en het liefst geen houtkachels meer stoken.

 1. houtrook 24 juni 2015 om 12:09

  Eindelijk weer iemand wakker geworden. Luchtvervuiling van branden zoals BBQ, houtkachels, tuinhaarden, vuurkorven en noem ze maar op geven meer vervuiling dan het verkeer!!!!!!!!!!

 2. houtrook 24 juni 2015 om 12:11

  Hier vindt u de contact- en adresgegevens van wethouder Tom de Bruijn.

  Adres en contact
  Stadhuis
  Spui 70
  2511 BT Den Haag

  E-mail: tom.debruijn@denhaag.nl
  Secretariaat: (070) 353 26 50 / (070) 353 26 57

  Postadres
  Gemeente Den Haag
  Postbus 12600
  2500 DJ Den Haag

 3. houtrook 25 juni 2015 om 13:00

  Voor al die mensen die hier zo op de wethouder losgaan:

  Met meer dan 17 miljard mensen op aarde worden frisse lucht om te ademen en drinkwater een kostbaar goed . Vooral in dichtbevolkte gebieden. Smerige lucht heeft ook invloed op ons voedsel (neerslag van o.a. dioxine ,paks etc) , Het is daarom des te wonderlijker dat de mensen nu nog grijpen naar de meest smerige manier om te stoken : houtstook en om te eten: vies verkoold vlees op kolen of hout .Houtstook is nu al verantwoordelijk voor meer dan 56 % van de vervuiling wereldwijd.Ook vernielen we onze zuurstofbronnen : de bossen Als 17 miljard mensen hout willen gaan stoken is dat een milieuramp die zijn weerga niet kent ivm de neerslag van de vele giftige stoffen.We graven ons eigen graf : “onverklaarbare” gevallen van kanker nemen hand over hand toe. Als deze wethouder in Den Haag wil beginnen met serieuze maatregelen en dat ook doet vind ik hem een HELD. Ik ken Den Haag , het stinkt er in de winter als de hel, net als in overig Nederland trouwens door al die domme houtkacheltjesmensen die alleen maar aan zichzelf denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: